De vijf ingrediënten van een Lean functioneel beheerteam


Team

Veel functioneel beheerderteams geven aan dat ze de ingrediënten missen om een Lean functioneel beheerteam te kunnen zijn.

Om een succesvol Lean functioneel beheerteam te kunnen zijn heb je de minimaal de volgende vijf ingrediënten nodig:

  1. Alle teamleden delen. Je hoeft als functioneel beheerder niet alles zelf te doen. Je kunt je taken best horizontaal delegeren. Dit bevordert meteen kennisdeling!
  2. Het team is alleen nog maar bezig met de met de teamprestaties. Er word continu gekeken naar de tussenresultaten en is het team continu op zoek naar verbeteringen, niet naar de prestaties van het individu.
  3. Een functioneel beheerder is geen schaap met de 5 poten. Van veel functioneel beheerders wordt er verwacht dat ze alles kunnen. Iedereen heeft zijn eigen kracht en de teamleden maken gebruik van de individuele krachten. Op functioneel-beheerder.com kan je bijv. zien waar jouw kracht ligt. Doe de test en deel dit met je teamgenoten.
  4. Iedereen werkt naar hetzelfde doel toe. Elk teamlid weet wat het doel is, hoe het eruit ziet en wanneer het gehaald is. Zodra het doel gehaald is deel je dit succes met elkaar en met je omgeving.
  5. Alle teamleden gaan deze Lean journey samen aan. Met als ultiem doel: het vergroten van de gezamenlijke kennis en kunde van het team!

Uiteraard is succes niet meteen gegarandeerd. Het kost tijd, een niet Lean functioneel beheer maken gaat niet over 1 nacht ijs. Het is en blijft een team effort en kan je niet alleen! Je hebt onder andere ondersteuning nodig van het management. In een later artikel zal ik hier meer over vertellen hoe dit aangepakt zou kunnen worden.

Mocht je zelf ideeën hebben, laat dan je reactie hieronder achter,

Als 1 van de punten in jouw team onderbelicht is, dan kun je daar verbeteracties op nemen. Hoe, dat laten we je graag meemaken tijdens een LeanIM training 🙂

mm
OVER DE AUTEUR
Waar is Daniël goed in: Mensen & processen opnieuw voorzien van engergie en kracht. Als gedreven professional helpt hij organisaties en teams in de transitie naar Lean werken. Hierbij leunt hij op zijn jarenlange ervaring op het gebied van Lean en IM. Zijn credo: Snelheid + re-energizing = snel succes! Je kan contact opnemen via de contactpagina.
Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter